I. Grazioso zenetábor, 2017 július 2-7, Lókod

Kacagunk játszunk és énekelünk

Táborunk himnusza:

“Kacagunk, játszunk és énekelünk “

Zene és szöveg: Kováts Anna Tünde

Éneklik: Anna, Bogi, Csenge, Dorka, Hanna, Johanna, Julcsi, Kamilla, Saci, Sarolta, Ádám, Bence, Dávid, Edi, Endi, Etele, Robi és Tamás.

Ha 10-14 év közötti vonós vagy gitáros diák vagy, akkor ezt a tábort Neked találtuk ki.

Jelentkezz, várunk szeretettel és érdekes programokkal.

Kipróbálhatod a lovaglást, új barátokat ismerhetsz meg akikkel együtt muzsikálhattok, kreatív és vetélkedős játékokon vehettek részt. 

Tanáraink:

Fülöp Alajos – hegedű – Grazioso Vonósnégyes

Mihálydeák Endre – brácsa – Grazioso Vonósnégyes

Kováts István – cselló – Grazioso Vonósnégyes

Kováts Anna Tünde – klasszikus gitár – Marosvásárhelyi Művészeti Szaklíceum

Koordinátorok:

Vulkán Vera Tünde – Al. I. Cuza Gimnázium, Marosvásárhely

Fülöp Klára – Marosvásárhelyi Művészeti Szaklíceum

Gyakori kérdések

Mit hozzunk a táborba?

Nagyon fontos:

Általános tisztálkodási kellékek:

 • fogkefe
 • fogkrém
 • szappan vagy tusfürdő
 • sampon
 • dezodor
 • legalább 2 törölköző
 • vízhatlan papucs

Ruhanemű:

 • minden napra tiszta alsónadrág, zokni és póló
 • rövid és hosszú nadrág
 • meleg ruha
 • pizsama
 • sapka vagy kalap
 • nyitott és csukott cipő is + tornacipő

Egyéb (nem kötelező, de szabad hozni):

 • mobiltelefon
 • társasjáték

Honnan tölthető le a Szülői Nyilatkozat nyomtatvány?

A szülői nyilatkozat valamint a családorvosi igazolás leadása  alapfeltétel a tábori jelentkezéshez, a kedves szülő ebben a formában adja beleegyezését gyermeke táborozásához. 

Hogyan jutunk el a táborba?

A táborba utazást illetve a távozást lehetőleg a kedves szülők oldják meg saját autóval. Érkezéskor lesz alkalmuk személyesen is szemügyre venni a helyszínt, péntek délután pedig, távozás előtt szívesen látjuk egy kis Tábori Koncertre.

Távolságok (térképpel):

A tábor programja

Kik lesznek a tanárok?

Tanáraink és koordinátoraink

 

Fülöp Alajos

Hegedűművész, tanár

Fülüp Alajos hegedűművész szólamvezető a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia Zenekarának második hegedű szólamában. Szabadidejében a Grazioso Vonósnégyes első hegedűse, gyakorlott kamarazenész, legyen szó bármilyen zenei stílusról. A filharmónia és a vonósnégyes mellett a Marosvásárhelyi Művészeti Szaklíceum óraadó tanára is, kiváló eredményekkel, hegedűs diákjai számos díjat hoztak különböző szakmai megmérettetésekről.

  

Mihálydeák Endre

Brácsaművész, tanár

Mihálydeák Endre a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia Zenekarának, valamint a Székelyföldi Filharmónia Szimfónikus Zenekarának brácsaművésze, a Grazioso Vonósnégyes oszlopos tagja aki rendkívül nagy kamarazenei tapasztalattal rendelkezik. Számos vonósnégyes mesterkurzuson vett részt Ausztriától az Egyesült Királyságig, ahol a szakma nagyjaitól tanult: Amadeus Vonósnégyes, Alban Berg Vonósnégyes, Bartók Vonósnégyes, stb.

  

Kováts István

Csellóművész, tanár

Kováts István a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia Zenekarának csellóművésze, valamint a Székelyföldi Filharmónia Szimfónikus Zenekarának első csellistája. Kezdettől fogva tagja a Grazioso Vonósnégyesnek, aminek repertoárját az évek során számos film- és könnyűzenei feldolgozással gazdagította. A Marosvásárhelyi Művészeti Szaklíceum óraadó tanára kiváló eredményességgel, volt diákjai általában megmaradnak a csellózás mellett.

 

Kováts Anna Tünde

Gitárművész, tanárnő

Kováts Anna Tünde a Marosvásárhelyi Művészeti Szaklíceum címzetes tanára klasszikus gitár szakon, diákjai közül sokan többszörös díjazottak. Az ő nevéhez fűződik a Les Papillons Gitárzenekar megalapítása, ami egy egyedi kezdeményezés Marosvásárhelyen. Sokféle műfajban készített gitáradaptációt a zenekar számára, célja, hogy megadja a gitáros diákoknak az együttmuzsikálás lehetőségét és örömét.

Fülöp Klára

Zenetanárnő, koordinátor

Fülöp Klára a Marosvásárhelyi Műveszeti Szaklíceum címzetes tanára zeneelmélet és zenetörténet szakon. A Marosvásárhelyi Állami Filharmónia Nevelőhangverseny sorozatának állandó moderátoraként úgy a művészetis diákoknak mint más iskolák diákjainak is betekintést nyújt a komolyzene világába. Megismerhetik és megkedvelhetik a zeneirodalom értékeit, sokan közülük rendszeres koncertlátogatókká válnak.

Vulkán Vera Tünde

Magyartanárnő, koordinátor

Vulkán Vera Tünde 2001-ben végezte el a magyar-angol szakot Kolozsváron, majd 2004-ben mesterizett ugyanott. 2013-ban megszerezte a doktori címet szintén Kolozsváron, s jelenleg a marosvásárhelyi Al. I. Cuza Gimnáziumban működik magyarszakos tanárként.

Mennyi költőpénz legyen a táborozóknál?

M inimális költőpénz elég (50-100 lej). Lókod egy viszonylag elszigetelt falu, csendes, nyugodt, nagyon kevés lakossal. A falu területén nincsenek üzletek, kávézók, kocsmák, kereskedelmi értelemben vett szórakozóhelyek. A legközelebbi vásárlási lehetőség a szomszéd faluban, Homoródszentmártonban van, Lókodtól 3 Km-re. Egy esetleges vásárlás alkalmával ha a gyerekek szeretnének fagylaltot, csokoládét, stb. azt a zsebpénzük fogja fedezni.

Kapcsolat

Grazioso Egyesület, Str. Viile Dealul Mic 37/C, 540417 Târgu-Mureş, Jud. Mureş, România  

 •   

  Kováts István

  szervező

  +40740-014.939 call

  office@grazioso.ro

 •   

  Fülöp Alajos

  szervező

  +40744-988.677 call

Támogatóink

  Program

Szülői nyilatkozat

Emléklap