Profesionalitate

Endre3_Grazioso_Cvartet_Mures_Quartet_VonosnegyesCe înțelegem prin profesionalitate?

Profesionalitatea este manifestarea priceperii, a cunoașterii profunde ale profesiei, care își pune amprenta atât pe procesul muncii, cât și pe calitatea rezultatului final al acestuia. Părerea noastră este, că despre profesionalitate poate vorbi numai cel care are un trecut în care a și demonstrat ceva.Noi – Cvartetul Grazioso din Târgu-Mureş, cu un trecut de şapte ani – credem, că corespundem celor mai multe criterii ale cuvântului profesionalitate.Credem, că cele aproximativ 300 de apariţii şi concerte în ultimele şapte ani ar fi de ajuns să spunem: energia şi investiţia din deceniile de studiu, au adus rezultatele aşteptate. Totuşi, poate nu este vorba doar de atât. Dorim să remarcăm trei aspecte, care considerăm că ne caracterizează:

1. Comunicare eficientă

Ca o mică paranteză, anul trecut am picat într-un moment destul de neplăcut la o nuntă, în care chiar în momentul în care am terminat programul nostru, s-a luat curentul. Formația care urma după noi nu avea nici o șansă fără electricitate, băeții aveau numai instrumente electrice. Evident, noi am continuat să cântăm mai departe asigurând muzica pentru invitaţi, până când s-a rezolvat problema. (Avem echipament profesionist de amplificare, dar din natura instrumentelor, tot așa putem să dăm un recital sau un concert și cu instrumente unplugged.)Credem și susținem că am reușit să construim și să păstrăm relații foarte bune cu toți clienții noștri, care ne-au contractat pentu diverse evenimente. Problema clientului este şi problema noastră în sensul în care noi, încercăm să rezolvăm eventualele problemele ivite pe parcurs, să-l ajutăm în situații neașteptate, nefavorabile lui. La un eveniment, fie o nuntă, conferință, sau altă ocazie, de obicei sunt mai mulţi prestatori. Suntem conștienți că este în avantajul angajatorului nostru să încercăm să avem relaţii bune cu fiecare furnizor de servicii, la urma urmei un eveniment bine organizat presupune munca în echipă a tuturor prestatorilor participanți. Înainte de nuntă, deseori se pune problema alegerii prestatorului optim, pentru diferite sarcini. Încercăm pe cât posibil să-i ajutăm clienții cu sfaturi utile sau, punem în legătură cu un prestator de încredere.
 

2. Punctualitate de fiecare dată

Putem afirma, că în cei şapte ani de existentă cu aproximativ 300 apariții la diferite concerte și evenimente, nu am întârziat niciodată. Face parte din protocolul intern al Cvartetului Grazioso să ajungem la locul evenimentului cu minim 1 oră înainte, sau chiar mai devreme în cazul distanțelor mai mari.

3. Impact vizual marcant

Cvartetul Grazioso pune un accent foarte mare pe înfăţişare. Avem mai multe opțiuni de vestimentație, toate elegante, după placul clienților:

-frac cu cămașă albă și papion alb

-smoking cu cămaşă albă și papion negru sau bordeaux

-cămașă neagră cu mânecă lungă pentru zilele toride de vară

Avem grijă că înainte de fiecare apariție, instrumentele să fie curăţate cu o soluţie specială, care redă fidel luciul tipic pentru o vioară, violă sau violoncel. Aceste aspecte sunt obligatorii pentru orice muzician de clasă, dar mai sunt câteva…

Micile amănunte, care împreună se adună. Calitatea stativelor, notele muzicale frumos ordonate şi bineînțeles comportamentul adecvat în orice moment începând din momentul discuţiilor preliminare şi evident până la sfârșitul concertului.

Suntem conştienţi că fracul ne obligă și profesionalitatea este baza reputaţiei.