Esküvő, vonósnégyes, elegancia

 

Istvan2_Grazioso_Cvartet_Mures_Quartet_VonosnegyesHa csak nagyon röviden szeretnénk leírni aktivitásunk lényegét, akkor az a következőképpen szólna:

A Grazioso Vonósnégyes élő, klasszikus zenét szolgáltat esküvőkön és egyéb ünnepi rendezvényeken, Marosvásárhelyen és a szomszédos megyékben*.

Ez azonban nem a teljes igazság. A teljes igazság az igényességről, eleganciáról, a “megérdemlem” érzésről szól. Néhány századdal ezelőtt a nemesség kastélyaiban, a királyi, császári udvarokban gyakoriak voltak a kamarakoncertek, sőt a kiváltságosabbaknak saját operatársulatuk volt a hozzá tartozó zenekarral együtt. A vonósnégyes, az előkelőség, az elegancia, a felsőbb osztályba való tartozás jelképe volt, és sokak számára ugyanez a jelentősége ma is.

„Nem ruhákat tervezek, hanem álmokat.” – mondja Ralph Lauren divattervező, akit parafrazálva mondhatnánk: “Nem zenélünk, hanem hangot adunk eleganciájának”.

* A pontosítás kedvéért megjegyeznénk, hogy:

1. nem csak klasszikus zenét játszunk, hanem tangókat, örökzöldeket, dzsesszt, filmzenét és mai slágereket is.

2. nem csak vonósnégyest tudunk biztosítani, hanem akár szimfonikus zenekart is.

3. mindezt elvisszük nemcsak Maros, Hargita, Brassó, Beszterce és Kolozs megyékbe, hanem bárhová Európában vagy a világon.