Facebook șterge coveruri

27.10.2017, 8:33 AM

Dragi prieteni, azi dimineața cover-ul nostru bazat pe piesa Moves Like Jagger de Maroon5 a fost ștearsă de pe contul nostru de Facebook la cererea Universal Music Group (U.M.G.) / Universal Music Publishing Group (U.M.P.G.). Nu am avut acordul lor, asa cum majoritatea cover-urilor de pe Facebook sau YouTube nu au asa ceva (numai că YouTube a rezolvat problema prin preluarea rolului de mediator între părți)

Am inițiat un dialog cu David Benjamin și Universal Music Group/Universal Music Publishing Group, sperăm să fie deschiși spre o rezolvare a problemei, care de altfel nu este una izolată, foarte mulți artiști fiind în același situație.

Până ce apar noutăți vă invităm să vedeți clipul:

 


  • Update

    27.10.2017, 3:20 PM

    Răspunsul nu a întârziat să apară, potrivit căruia Facebook a refuzat să plătească drepturile de autor pentu conținuturile de pe platformele sale. Noi practic am devenit pioni eliminați dintr-un joc de șah între U.M.G. / U.M.P.G. și Facebook. 

    În următorul e-mail am întrebat pe David Benjamin în legătură cu drepturile pentru a publica înregistrări sau de ce nu și aranjamente muzicale sub formă de partituri.

    Revenim cu răspuns…

„(…) The issue here is that Facebook, Inc. – unlike our hundreds of other partners – has generally decided not to obtain licenses or pay for the use of our music on its platform, including cover versions of songs. (…)”

Update

27.10.2017, 9:19 PM

Răspuns prompt și de data aceasta:

„Feel free to post on any licensed platform 

See whymusicmatters.com for a list 
YouTube and soundcloud are among the many licensed platforms 
Not Facebook „