Koszika & The HotShots

Prezentare

Koszika & The HotShotsTrupa Koszika & The HotShots s-a format în 2011 în jurul solistei Koszika, şi de atunci continuă neîncetat să coloreze paleta muzicală din Transilvania. Sub semnul multiculturalităţii şi al interculturalităţii, ei cânta în minim 4 limbi, mixează genuri îndepărtate ca bossa nova din Brazilia cu folclor unguresc, muzica tigănească cu reggae sau ritmuri de mahala cu swing, toate presărate cu acorduri jazzy şi ritmuri funky. Membrii trupei au o experienţă vastă, având un background în muzica clasică, rock, jazz şi în muzica folclorică, dar păstrând o curiozitate pentru nou.

Solista lor, Krisztina Koszorus – Koszika, este absolventă a Academiei de Muzică „Gh. Dima”, secţia vioară. Provenind dintr-o familie de artişti, de etnie maghiară, de mică a avut o conexiune aparte cu muzica folclorică, iar mai târziu, în trupele ei de muzică uşoară a refolosit, într-o modalitate nouă, pasiunea ei pentru muzica etnică, mixând piese ţigăneşti cu flamenco, swing, reggae, sau chiar drum and base.Koszika HotShots Cvartetmures

Am avut ocazia să o vedem pe posturile de televiziune mainstream din ţară şi din Ungaria, la festivaluri de renume, în nenumărate concerte în ţară, dar şi în Ungaria, Portugalia, Italia, Franţa, Austria şi Slovacia.

Ea este deţinătoarea trofeului Best Singer din cadrul Festivalului Internaţional de Jazz din Târgu-Mureş, ediția 2015, premiului Best Vocalist de la Sibiu Jazz Festival 2016 şi premiul Cel mai bun solist vocal de la Festivalul Internaţional de Jazz “ˇJohnny Raducanu”.

Trupa Koszika & The HotShots a câştigat premiul cel mare la Festivalul de Muzică De Stradă din Satu Mare în 2015, în vara anului 2016 au lansat primul lor videoclip independent, scris şi regizat de solista trupei, şi în prezent pregătesc primul album.

Membrii:_PAP5623

  • Szász Csaba – chitară
  • Zonda Attila – bas
  • Cristina László – pian, synth şi backing vocals
  • Éltes Áron – saxofon
  • Asztalos Zsolt – tobe
  • Krisztina Koszorus “Koszika” – voce.

Cere Oferta