Professzionalizmus.

Minden részletben.

Mit is értünk professzionalizmus alatt? Úgy gondoljuk, professzionalizmusról az beszélhet, aki már bizonyított. A marosvásárhelyi Grazioso Vonósnégyes hét év működése után úgy érezzük, hogy bőven megfelelünk a professzionalizmus legtöbb feltételének. A professzionalizmus: kiváló szakértelem megnyilvánulása, amely megmutatkozik az elért eredményben, elvégzett munkában, illetve munkavégzés színvonalában. Úgy érezzük, az elmúlt hét évben, a több mint 300 fellépés önmagában is elegendő lenne arra, hogy elmondhassuk, a sok munka íme meghozta gyümölcsét. De talán nem csak erről van szó… Szeretnénk viszont megemlíteni, három olyan jellemzőt, amit nagyon fontosnak tartunk a Grazioso Vonósnégyes berkeiben.

1. A kommunikáció

Példának hoznánk fel a marosvásárhelyi Gallery Wedding Garden sátorban történt esetet, amikor az áramszolgáltató pontosan akkor szakította meg az áramellátást, amikor mi végeztünk az előadással (azóta már vásároltak egy áramfejlesztőt). Az utánunk következő együttes elektromos felszerelése, értelemszerűen egy árva hangot nem tudott kiadni, így természetesen megállás nélkül folytattuk addig, ameddig a technikai probléma megoldódott. (A vonósnégyes hangosítást használ, de anélkül is ugyanúgy képesek vagyunk koncertezni).Úgy érezzük, eddigi megrendelőinkkel sikerült mindig jó kapcsolatot kialakítani és sok esetben megtartani egy hosszabb távú kapcsolatot is. A megrendelő gondja a mi gondunk. Ha kérik, és ha lehetséges, akkor is segítünk, ha nem feltétlenül a mi dolgunk lenne megoldani a helyzetet.  Egy rendezvény – legyen az esküvő, konferencia, vagy más jellegű ünnepi esemény – többi szereplőjével is igyekszünk jó kapcsolatot kialakítani, mert ez nyilvánvalóan a megrendelő előnyét szolgálja. Egy esküvő szervezésekor, gyakran gond a különböző szolgáltatások kiválasztása. Ebben is szívesen segítünk, de egy esemény kapcsán felmerülő összes problémára megpróbálunk választ adni, vagy ha nem tudunk válaszolni, szívesen segítünk felvenni a kapcsolatot a megfelelő szakemberrel. Ez is a tapasztalatunk része, ennyi év után rálátásunk van az esküvői szolgáltatások teljes spektrumára, sokféle szolgáltatóval találkoztunk, közöttük olyanokkal is, akiket nyugodt szívvel ajánlhatunk bárkinek.

2. Megbízhatóság és pontosság

Magabiztosan kijelenthetjük, hogy a hét év alatt egyszer sem késtünk el sehonnan! Saját íratlan szabálynak tekintjük, hogy egy marosvásárhelyi fellépés előtt legalább egy órával korábban megérkezzünk a helyszínre. Ez hatványozottan igaz egy távolabbi fellépés esetében, hiszen egy utazás alkalmával sok minden történhet.

3. Megjelenés

A Grazioso Vonósnégyes különleges hangsúlyt fektet a megjelenésre. A tiszta és fényes hangszerek, a szmoking, vagy frakk és a fehér ing, elengedhetetlen feltétele a reprezentatív megjelenésnek. De van még más is. Az apró részletek, mint például a jó minőségű kottatartók, a rendezett kották és a rendezvényhez, valamint hivatásunkhoz méltó viselkedés. Tudatában vagyunk annak, miszerint a frakkot viselni is tudni kell! Mindent összeadva, tisztában vagyunk azzal, hogy a professzionalizmus nem függ attól, hogy mennyi pénzt kap az ember a munkájáért. A professzionalizmus a jó hírnév alapja.