Kováts Anna Tünde

Kováts Anna Tünde este un muzician desăvârsit cu o personalitate artistică foarte colorată. Ca și pregătire profesională ea este artistă de chitară clasică și profesor de instrument. Pe lângă activitatea profesorală cântă, compune și prelucrează piese, are mai multe piese proprii la care ea scrie atât muzica cât și textul. Ea a înființat Ansamblul de chitare “Les Papillons” – primul și singurul de acest gen din Târgu-Mureș – cu care au participat la numeroase festivaluri și concerte.

Piesele ei sunt uneori ușoare, senine, altă dată profunde și sensibile.

În repertoriul ei se regăsesc lucări atât din literatura chitaristică cât și piese de jazz, blues, dance sau pop. Piesele ei proprii sunt în concordanță cu personalitatea ei – sunt colorate, uneori ușoare, senine altă dată profunde și sensibile. Acest lucru e valabil și în cazul prelucrărilor ei, așa-ziselor “coveruri” pe care și-a pus amprenta, le-a modelat după propriul caracter.

În colaborare cu chitaristul Lehel Fábián  au un program muzical cu piese proprii și coveruri, precum Imagine, Fly me to the Moon, Up & Up sau Let it Go (lista completă în curând tot aici)

Click aici pentru mai multe piese YouTube

Pregătire și experiență

Artista de chitară clasică Kováts Anna Tünde este absolventă al Academiei de Muzică “Gh. Dima” din Cluj, premiată la Concursul Internațional de Chitară Clasică din Cluj-Napoca, ediția 2003, unde pe lângă premiul III. i-a fost acordat și premiul special al juriului. A susținut concerte în țară și în Ungaria.

În prezent este profesoară titulară de chitară clasică la Liceul Vocațional de Artă din Târgu-Mureș, unde are mai mulți elevi premiați la diferite concursuri, olimpiade și festivaluri, elevi care de asemenea au susținut sau au participat la concerte în țară și în străinătate.

În 2014 din elevi chitariști ai liceului a înființat Ansamblul de chitare “Les Papillons” – primul și singurul de acest gen din Târgu-Mureș – cu care au participat la numeroase festivaluri și concerte.

Vreau ofertă