Kováts Anna Tünde

Kováts Anna Tünde egy színes egyéniség és egy meglehetősen sokoldalú profi zenész. Képzettségét tekintve klasszikusgitár művész és hangszertanár, emellett énekel, zenét szerez, dalszövegeket ír. Az ő nevéhez fűződik Marosvásárhely első gitárzenekarának a „Les Papillons”-nak a megalapítása, amellyel már számos koncerten és fesztiválon vettek részt.Saját dalai néha könnyedek és derűsek, máskor mély érzelmekről tanúskodnak.

Előadóművészi repertoárjában a klasszikus gitárzenétől a jazz, blues, tánc- és popzenéig szinte minden megtalálható. Saját dalai – személyiségéhez hasonlóan – színesek, néha könnyedek és derűsek, máskor mély érzelmekről tanúskodnak. Ugyanez a  helyzet a dalfeldolgozásaival is, az úgynevezett „coverek”-kel, amelyeket a saját személyiségéhez alakított: mindegyik újszerűnek hat.

Műsorát, amelyben coverek és saját dalok is szerepelnek, Fábián Lehel gitárossal közösen állította színpadra. A playlist olyan dalokat foglal magába, mint például az Imagine, a Fly me to the Moon, az Up & Up vagy a Let it Go. (a lista folyamatosan bővül és hamarosan itt is megtekinthető lesz)

Még több videó a YouTube Csatornán, katt ide!

Tanulmányok és tapasztalat

Kováts Anna Tünde klasszikusgitár művész tanulmányait a kolozsvári ” Gh. Dima” Zeneakadémián végezte. 2003-ban a kolozsvári Nemzetközi Gitárverseny III. díjazottja lett, ezenfelül elnyerte a zsűri különdíját. Koncertezett Romániai valamint a Magyaroszági hangversenytermekben.

Jelenleg  címzetes gitártanár a marosvásárhelyi  Művészeti Szaklíceumban, diákjai közül sokan versenyek és fesztiválok díjazottjai, akik többször koncerteztek belföldön és határon túl. 2014-ben megalapítja a ’’Les Papillons’’ klasszikusgitár zenekart, amivel számos koncerten és több Nemzetközi Gitárfesztiválon vesznek részt.

 

Ajánlatot kérek